Καλύτερες οδηγοί οι μαμάδες λένε τα παιδιά

Η "σωφερίνα" του πάλαι ποτέ ελληνικου κινηματογραφου δοξάζεται όταν συνδυάζει το ρόλο με αυτόν της μαμάς!

Βρετανική έρευνα, που διεξήχθη σε παιδιά ηλικίας 5 έως 16 ετών, κατέδειξε οτι τα παιδιά προτιμούν τις βόλτες με το αυτοκίνητο, όταν οδηγεί η μαμά και όχι τόσο ο μπαμπάς!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 6 στα 10 παιδιά αισθάνονται πιο ασφαλή, πιο χαρούμενα και ήρεμα, όταν πίσω από το τιμόνι βρίσκεται η μητέρα τους.

Σε αντίθεση με τους μπαμπάδες, που οδηγούν νευρικά και υπερβολικά γρήγορα, όπως δηλώνουν τα παιδιά στην έρευνα, οι μαμάδες δεν ξεσπούν την οργή τους στον δρόμο, δεν κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς, για να αποφύγουν την κίνηση, και δεν φωνάζουν σε άλλους οδηγούς.

Το 35% των παιδιών είπε ότι αισθάνεται αμήχανα, όταν οι οδηγοί μπαμπάδες χάνουν τον έλεγχο των νεύρων τους στον δρόμο. Αντίθετα, το 70% δήλωσε ευχαριστημένο που οι μαμάδες τραγουδούν την ώρα της οδήγησης και μιλάνε ασταμάτητα, για να τα κάνουν να χαμογελούν. Το 55% των παιδιών ανέφερε, μάλιστα, ότι οι μπαμπάδες είναι πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα, ενώ σε ποσοστό 30% κρύβονται στο κάθισμά τους, όταν ο μπαμπάς διαπληκτίζεται με άλλον οδηγό.